Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 11/1 από τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας Ικαρίας και Φούρνων.

06:42 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων με την 256/09-01-2019 απόφασή του, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 11/1, αλλά και σε όλα τα κινηματικά γεγονότα που οργανώνονται από τα σωματεία και τις συλλογικότητες των αναπληρωτών. Για την Ικαρία, καλεί τους εκπαιδευτικούς, που δε θα μεταβούν στην Αθήνα, σε κινητοποίηση- ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, στις 11 το

πρωί στις πλατείες Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Χριστού Ραχών. Τα Σωματεία, Συλλόγους και ΕΛΜΕ, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων και να απαιτήσουν απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές να δώσουν το παρόν στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Διεκδικεί μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας. Εξίσωση όλων των εργασιακών, συνδικαλιστικών, εκπαιδευτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων- αναπληρωτών. Nα διοριστούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και οι ΕΕΠ – ΕΒΠ.
Συμμετέχει μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και αμέσως μετά κλιμακώνει την πάλη για να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο.

The post Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 11/1 από τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας Ικαρίας και Φούρνων. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα