«Βερολίνο, αντίο» του Φατίχ Ακίν στην ΕΡΤ2

01:36 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υπέροχη νεανική περιπέτεια του Φατίχ Ακίν «Βερολίνο, αντίο» (Tschick / Goodbye Berlin) έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 23:45.

Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν.

Σενάριο: Χαρκ Μπομ, Λαρς Χούμπριχ.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ράινερ Κλάουσμαν.

Μοντάζ: Άντριου Μπερντ.

Μουσική: Βινς Πόουπ.

Παίζουν: Τρίσταν Γκέμπελ, Άναντ Μπάτμπιλεγκ, Αλεξάντερ Σιρ, Μερσέντες Μίλερ, Άνια Σνάιντερ, Ούβε Μπομ, Άνιγια Βέντελ, Γιουστίνα Χουμπφ,

Ούντο Σάμελ, Ξένια Ασέντζα.

Διάρκεια: 94΄

Υπόθεση: Ενώ η μητέρα του βρίσκεται σε κλινική αποτοξίνωσης και ο πατέρας του είναι σε «επαγγελματικό» ταξίδι με τη γραμματέα του, ο 14άχρονος Μάικ περνά το καλοκαίρι του βαριεστημένος και μοναχός στη βίλα των γονιών του.

Μια μέρα μπαίνει στη ζωή του ο Τσικ, ένα παιδί εξίσου στο περιθώριο του μικρού τους κόσμου, που γίνεται σταδιακά φίλος του. Μαζί, τα δύο παιδιά θα κλέψουν ένα αμάξι και θα αποφασίσουν να πάνε ένα ταξίδι που θα τους πάρει μακριά από το Βερολίνο.

Έτσι, ξεκινά μια τρελή περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας τα δύο παιδιά θα βιώσουν νέες εμπειρίες, θα έρθουν αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις και τελικά θα ζήσουν ένα καλοκαίρι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Βασισμένη στο μπεστ σέλερ του Βόλφγκανγκ Χέρντορφ, που έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (στη χώρα μας με τίτλο «Βερολίνο γεια»), η ταινία είναι ένα ταξίδι ζωής για δύο έφηβους που διασχίζουν την Ανατολική Γερμανία. Ένα ταξίδι γεμάτο απρόοπτα, χιούμορ, ένταση και περιπέτεια.

Η ταινία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2017.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα