Αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ

16:42 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό η προσέγγιση κυβέρνησης και δανειστών για το θέμα της ΔΕΗ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ο Υπουργός Ενέργειας ενημερώνει για τις εξελίξεις βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τη ΓΕΝΟΠ, που απειλεί με κινητοποιήσεις. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι η προσπάθεια κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης είναι ενιαία.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα

είναι ενιαία και συμπαγής, και θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με όρους προστασίας της κοινωνίας, της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για το θέμα της ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει και ήταν έτοιμη να εφαρμόσει ένα σχέδιο για τη ΔΕΗ, το οποίο, χονδρικά, προέβλεπε τα εξής: Ιδιωτικοποίηση μεγάλου ποσοστού των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Και οι δύο αποφάσεις ανατράπηκαν από την παρούσα κυβέρνηση».

Μιλώντας στους τομεάρχες οικονομίας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι « συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 95% στο 50% με μηδενικό αντάλλαγμα».

«Η κατάσταση οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ προς όφελος των ανταγωνιστών της. Η ΔΕΗ έχει απωλέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας. Για τη διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κόμμα και κυβέρνηση υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ», δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0, ενώ σε ερώτηση για το άρθρο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απάντησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις που θα υπερασπίζονται το δημόσιο και δεν πρόκειται να φέρει από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η Νέα Δημοκρατία, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση και πράγματα που ούτε οι ίδιοι οι δανειστές δεν διανοούνται να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση.
Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται στις αρχές Απριλίου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας. «Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη Δυτική Μακεδονία και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε» γνωστοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Επίθεση στην κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση Παναγιωτάκη, αναφέρει η ΔΑΚΕ, το μόνο που κάνουν είναι:
Να μην έχουν Σχέδιο
Να μην αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα της Εταιρείας
Να αφήνουν τον χρόνο να περνάει, την ώρα που τα απόνερα της πολιτικής τους βουλιάζουν την επιχείρηση.
Την ίδια στιγμή, σε αυτή τους την τακτική, η αντιπολίτευση έχει γίνει ο πιο στενός τους σύμμαχος καθώς έσπευσε να βάλει πλάτη στο ξεπούλημα της Επιχείρησης».
«Διαφωνούμε και καταδικάζουμε οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα σύνταξης του ert.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα