Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο Πρόγραμμα

16:13 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο μέρος του αστυνομικού έργου «Έγκλημα στο τρένο» του Κώστα Παΐζη, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 10 το βράδυ.

«Έγκλημα στο τρένο» του Κώστα Παΐζη (Α΄ μέρος)

Το έργο «Έγκλημα στο τρένο», γρήγορο στην πλοκή, εκτυλίσσεται στην ταχεία αμαξοστοιχία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην οποία δύο ημέρες πριν, είχε συμβεί ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα. Στο κουπέ της πρώτης θέσης συνταξιδεύουν ο Άρης με τη Λέλα, που τους συνδέει παράνομος δεσμός. Η Λέλα, νέα

γυναίκα εκρηκτικής ομορφιάς, μόλις χώρισε τον άνδρα της, ακολούθησε τον εραστή της εν αγνοία του. Η ξαφνική, απρόσμενη παρουσία της, προξένησε στον Άρη δυσάρεστη έκπληξη…

Το έργο ηχογραφήθηκε για το Ραδιόφωνο το 1972 και μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής», στις 21 Μαΐου 1972.

Μουσική επιμέλεια: Αρίστη Γεωργοπούλου.

Επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου.

Ρύθμιση ήχου: Θανάσης Πολίτης.

Ραδιοσκηνοθεσία: Θεόφιλος Ζαμάνης.

Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Βαλάκου, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Μετσόλης, Αιμιλία Υψηλάντη, Βασίλης Παπανίκας, Σπύρος Καλογήρου, Αλέξης Μίγκας, Κώστας Ρήγας, Ευάγγελος Πρωτοπαππάς, Μιχάλης Μπαλής, Νίκος Μπακογιάννης, Ελισάβετ Απτόσογλου.

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα!

Info:

Εκπομπή: «Η αστυνομική λογοτεχνία στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Έγκλημα στο τρένο» του Κώστα Παΐζη (Α΄ μέρος)

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook:

Keywords
Τυχαία Θέματα