Αντιδρά το ΚΚΕ Κ.Μακεδονίας σε έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων

19:41 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίδραση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με έρευνα που, όπως υποστηρίζει, παρήγγειλε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.) για το πρόβλημα της δυσοσμίας στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.
Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. ότι χρησιμοποιεί «ασφαλίτικες μεθόδους» και προσθέτει: «Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα τα ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς περιέχει πληθώρα καταγραφών από κινήσεις, παρεμβάσεις,

συζητήσεις, ακόμα και προσωπικά στοιχεία βουλευτών, δημοτικών συμβούλων και κατοίκων, που συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, κινήσεις, φορείς, οι οποίοι αντέδρασαν ή πήραν θέση στο συγκεκριμένο πρόβλημα».
Το ΚΚΕ επικρίνει τα ΕΛ.ΠΕ. αναφέροντας ότι «αντί η εταιρία ΕΛΠΕ να δώσει απάντηση στο πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, αυτή φέρεται να έκανε φακέλωμα και παρακολούθηση αυτών που κινητοποιούνται ενάντια σε αυτό το πρόβλημα» και προσθέτει: «Δεν μας προξενεί εντύπωση η ύπαρξη μηχανισμών παρακολούθησης από τους μονοπωλιακούς ομίλους. Δεν συνιστά «εκτροπή» από την «κανονικότητα» ούτε και εργοδοτική αυθαιρεσία, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανακαλύπτοντας ξανά Αμερική». Έτσι λειτουργούν τα μονοπώλια και οι μεγάλες εταιρίες στον καπιταλισμό».
Καλεί δε «την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν σε μια εταιρεία, στην οποία συμμετέχει το Ελληνικό δημόσιο αλλά και γενικότερα αν σε εταιρείες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να χρησιμοποιούνται τέτοιες μέθοδοι παρακολούθησης», όπως αναφέρει και καταλήγει:»Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες μεθόδους».

Keywords
Τυχαία Θέματα