Και κατολισθήσεις μετά την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας-Φόβοι για πυρηνικό ηφαίστειο

18:53 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτεταμένες κατολισθήσεις που στις δορυφορικές φωτογραφίες μοιάζουν με καφέ μπαλώματα σε πράσινες πλαγιές, «πρόδωσαν»‘ το βορειοκορεατικό πεδίο δοκιμών Punggye-ri, όπου στις 3 Σεπτεμβρίου έγινε η έκτη υπόγεια πυρηνική έκρηξη και μάλιστα με βόμβα υδρογόνου, όπως υποστήριξε η Πονγιάνγκ.

Αν και δεν υπάρχει ορατός κρατήρας, οι φωτογραφίες από την ιστοσελίδα 38 North, χαρακτηρίζονται ως οι πρώτες γεωλογικές ενδείξεις για επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή.

Το όρος Mantap, σε υψόμετρο μεγαλύτερο

των 2.000 μέτρων, «μπορεί να άντεξε και στην έκτη δοκιμή, με βόμβα 100 χιλιοτόνων, αλλά κινδυνεύει να καταρρεύσει, προειδοποιούν Κινέζοι επιστήμονες.

Με τη φράση «δεν είναι κάθε βουνό κατάλληλο για πυρηνικές δοκιμές«, οι Κινέζοι γεωλόγοι προειδοποιούν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν ότι, εάν συνεχίσει, το όρος Mantap, θα καταρρεύσει για να απελευθερώσει ακτινοβολία έξι πυρηνικών δοκιμών και να μετατραπεί σε «πυρηνικό ηφαίστειο».

朝鲜氢弹威力惊人!爆炸前后对照图曝光
右图为核试爆后的卫星图,可以看到多处因强震而引发了土石流。(图/38north) 北韩 pic.twitter.com/NwexPGHcsx

— 中文焦点新闻 (@cnfocus) September 6, 2017

Την ημέρα που η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε την έκτη και μεγαλύτερη δοκιμή, κάνοντας λόγο για βόμβα υδρογόνου, σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, έγινε αισθητός ως και την βορειοανατολική Κίνα.

Κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία για τις κινήσεις της Β.Κορέας

Η περιοχή παρακολουθείται από το 1999 από δορυφόρους υψηλής ανάλυσης που λειτουργούν από τις ΗΠΑ (DigitalGlobe) και τη Γαλλία (Airbus Defense and Space).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ, ,Planet,TASS, BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα