Αντ. Παπαδομανωλάκης: Εργατικό ατύχημα προκάλεσε τον θάνατο της 20χρονης Αλέκας Τσιλιγιάννη (audio)

08:09 5/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήρη ανατροπή για τις συνθήκες αλλά και τα αίτια θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας Αλέκας Τσιλιγιάννη από το Αγρίνιο σε ξενοδοχείο στο Σταυρό Ακρωτηρίου, την ώρα που εργάζονταν, δίνει το αρχικό πόρισμα του Προϊσταμένου Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Παπαδομανωλάκης, δήλωσε κατηγορηματικά: «Η κοπέλα δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, ούτε ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, αλλά

σε μοιραίο ατύχημα στο ασανσέρ τροφοδοσίας πιθανότατα, όπου κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, υπέστη εγκεφαλική ανοξία, νεκρώθηκε δηλαδή ο εγκέφαλός της από μορφή απαγχονισμού.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Παπαδομανωλάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την υπόθεση

Πολλά ωστόσο είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν και για την αποσιώπηση ουσιαστικά της υπόθεσης, από τη στιγμή του τραγικού ατυχήματος, στις 20 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την προχθεσινή μοιραία για την άτυχη κοπέλα ημέρα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Αυτό που αρχικά είχε διαρρεύσει, ότι δηλαδή η κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε σε ασανσέρ για να επανέλθει μετά από τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη του ξενοδοχείου, φαίνεται ότι δεν ευσταθεί απόλυτα, αφού σε ερώτησή μας στον κ. Παπαδομανωλάκη για το πότε η κοπέλα υπέστη νέκρωση του εγκεφάλου, απάντησε ότι από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι είχε χάσει τη μάχη εδώ και ημέρες.

Σήμερα η αυτοψία

Με πρωτοβουλία του Ιατροδικαστή Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σήμερα αυτοψία στον τόπο του ατυχήματος, αφού παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδομανωλάκης κλήθηκε να εξετάσει τη σωρό της 20χρονης κοπέλας, δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα για το περιστατικό, έχει βρει ενδείξεις που ενισχύουν το πόρισμά του.

Εδώ και 13 ημέρες δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, τονίζει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων Μανώλης Μπαμιάκης, ενώ όπως ανέφερε, δεν γνωρίζαμε ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, αφού όλοι μας μιλούσαν για καρδιακή ανακοπή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Μανωλικάκης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Αυτό που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι πώς βρέθηκε η κοπέλα στο ασανσέρ τροφοδοσίας –αφού οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα είναι αντιφατικές- ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μπαμιάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα