Κομοτηνή: 5-10-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:44 5/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το οποίο αναθεωρεί και αντικαθιστά το προγενέστερο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της ίδιας περιφέρειας. Η διαδικασία αναθεώρησης των ΠΧΠ θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για ακόμα εννέα περιφέρειες της χώρας (εκτός Αθήνας-Αττικής και Ν. Αιγαίου), με δεδομένο ότι το ΠΧΠ της Κρήτης

έχει ήδη θεσμοθετηθεί. Ο χωρικός σχεδιασμός αποτελεί βασικό εργαλείο έκφρασης και υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού, στο δρόμο προς την επανεκκίνηση της οικονομίας και της εργασίας.

11 προγράμματα για ανέργους

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

11 προγράμματα για 88.500 ανέργους θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Εργασίας. 31.500 εκ των θέσεων που θα δημιουργηθούν θα αφορούν τους νέους ανέργους σύμφωνα με ανακοινώσεις της Υπουργού κας Έφης Αχτσιόγλου.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Γιάννης Γκαράνης στην Κοινωνία των πολιτών

Ο Γιάννης Γκαράνης εξελέγη επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνίας Πολιτών» μετά από εκλογική διαδικασία η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ με τη συμμετοχή 48 συμβούλων με 14 ψήφους υπέρ έναντι 9 που συγκέντρωσε ο Νίκος Σωτηρακόπουλος, δεύτερος διεκδικητής της προεδρίας, τόσο στους δημοτικούς όσο και στους κοινοτικούς συμβούλους. Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως η παράταξη συνεχίζει δυναμικά, έχοντας την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και της αναγνώρισης του έργου που έχει επιτελέσει. Ο έτερος υποψήφιος, ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Γιάννη Γκαράνη και την παράταξη και στην συνέχεια.

Πρωτογενής Τομέας

Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στήριξης της 1ης Πρόσκλησης του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020. Κατατέθηκαν συνολικά 206 προτάσεις, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 41.191.438,61€. Υπερκαλύφθηκε η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης συνολικού ύψους 25.000.000,00€. Οι υποβληθείσες προτάσεις όσον αφορά στην παραγωγική τους κατεύθυνση κατηγοριοποιούνται σε 130 προτάσεις Φυτικής Παραγωγής (25.995.916,91€) και σε 76 προτάσεις Ζωικής Παραγωγής (15.195.521,70€). Άμεσα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων από την αρμόδια Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των εν δυνάμει δικαιούχων το ταχύτερο δυνατόν.

4η Γιορτή μελιού σήμερα στην Κομοτηνή

Συνεχίζει την προσπάθεια για την προώθηση και τη διάδοση του μελιού στην περιοχή ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης «Το Κεντρί», διοργανώνοντας την 4η Γιορτή μελιού το Σάββατο και την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα παρουσιάσουν τόσο το μέλι, όσο και άλλα προϊόντα της μέλισσας, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και την κερήθρα, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και ένα μεγάλο περίπτερο του συλλόγου με έντυπο υλικό.

Οικονομία

Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή

«ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης με τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ σήμερα στην Κομοτηνή. 15 εκδηλώσεις σε 15 διαφορετικά σημεία περιμένουν τους καταναλωτές και πλούσιες προσφορές έως τα μεσάνυχτα.

Βουλή

Ερώτηση από τον Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή

Κατατέθηκε ερώτηση από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς την υπουργό Εργασίας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στην καθυστέρηση αποπληρωμών η οποία παρατηρείται στα προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, που αφορούν την συμμετοχή μικρών επιχειρήσεων σε σεμινάρια κατάρτισης εργαζομένων. Όπως σημειώνει τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις τα οποία χρηματοδοτούνται από τον ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση), παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την αποπληρωμή τους από το έτος 2015 και ενώ αυτά έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Κόμματα – Κινήματα

ΚΙΝΑΛ: «Ήρθε η ώρα της ανάκαμψης»

Διευρυμένη Περιφερειακή σύσκεψη του Κινήματος Αλλαγής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες στο Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή υπό την προεδρία της βουλευτού Αττικής και Υπεύθυνης Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Χατζησωκράτη, των βουλευτών Χαράς Κεφαλίδου και Ιλχάν Αχμέτ και δεκάδων μελών από όλη την περιφέρεια.

«Ήρθε η ώρα της ανάκαμψης» είπε η κα Χριστοφιλοπούλου σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχει ο τόπος καλώντας τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Μάλιστα χαρακτήρισε την περιφέρεια κρίσιμη, όχι λόγω των συνόρων ή της Μειονότητας , όπως είπε, αλλά των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της. Όπως είπε η βουλευτής μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα δώσει τη δική του σφραγίδα και την δική του υποψηφιότητα της κάθε περιφέρειας της χώρας.

Η ΝΟΔΕ Ξάνθης για το αρδευτικό έργο

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το αρδευτικό, αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση.» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ξάνθης και σημειώνει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της ότι «Απαιτείται η προσπάθεια όλων των αρμοδίων, ώστε η μεγάλη αυτή ευκαιρία για το αύριο των αγροτο-κτηνοτρόφων , να μην αποτελέσει ένα ακόμα μελανό σημείο στην αρνητική προσφορά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τόπο.»

Εθελοντισμός

Ο Ροταριανός Διοικητής στην Κομοτηνή

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Ροταριανός Διοικητής της Περιφέρειάς Θεόδωρος Ασπασίδης στην Κομοτηνή. Την αποστολή υποδέχθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης . Συζητήθηκαν οι σκοποί, το έργο και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων του Ομίλου. Στόχος η ενεργός συμμετοχή στην κοινωνία και η συνδρομή στα οξυμένα προβλήματά της.

Εκδηλώσεις

Ενημερωτική Εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων» και της «Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας» συνδιοργανώνουν το 1ο και 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α) Δήμου Κομοτηνής με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας . Η Ενημερωτική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.30πμ στην αίθουσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κομοτηνής (Γρ. Μαρασλή 1) με κεντρικό θέμα: «Άνοια, διαγνωστικά κριτήρια και πρόληψη» και Ομιλήτρια την κα Άννα Τσακίρη – Ψυχολόγο Phd της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Αστυνομικό δελτίο

Σύλληψη 76χρονου στην Κομοτηνή

Έναν 73χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί χθες διότι κατείχε 60 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν συνολικά 4.054 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 60 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 6,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη χθες 23χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί την 2-10-2018 από τη Θεσσαλονίκη. Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Αθλητικά

Αντισφαίριση με αμαξίδιο

Από σήμερα μέχρι την Κυριακή 07/10 θα φιλοξενηθούν στην πόλη της Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ το σύνολο των Ελλήνων αθλητών με αναπηρία στο αγώνισμα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο λόγο της διεξαγωγής προπονητικού προγράμματος με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος και την βελτίωση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων αθλητών. Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν στα γήπεδα Τένις του Πανθρακικού Σταδιου. Το πρόγραμμα προπονήσεων είναι Παρασκευή και Σάββατο 9:30-11:30 και 16:30-18:30 ενώ την Κυριακή 9:30-11:30. Οι προπονήσεις είναι ανοικτές να τις παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται. Την Παρασκευή μετά το πέρας της πρωινής προπόνησης οι αθλητές και η ομάδα προπονητών θα είναι στη διάθεση όσων ΜΜΕ θα ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Το πρόγραμμα συν-διοργανωνεται από την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ και τον ΑΣΑΜΕΑ ΗΡΟΔΙΚΟ υπό την εποπτεία του ομοσπονδιακού προπονητή κ Κοντου.

Καιρός:

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και. στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ιλχάν αχμέτ, κρητη, κας, συμμετοχή, παα, ελλαδα, νυχτα, προσφορες, λαεκ, οαεδ, εκκρεμότητα, λύση, νοδε, καπη, εταιρεία, phd, συλληψεις, φοροι, θεσσαλονικη, μμε, καιρος, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, συριζα, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, βουλη, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αθηνα, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, γιορτη σημερα, κοινωνια, γυρη, υπουργειο εργασιας, αμεα, αυτοκινητο, γηπεδα, θεμα, μμε, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αννα, αναπηρια, αχμετ, βραδυ, δεδομενο, διαστημα, δημοσιο, δικη, διοικητης, δωσει, ευη, εγνατια, ευκαιρια, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκκρεμότητα, εσωτερικων, εταιρεία, ετος, ιλχάν αχμέτ, καπη, κας, κλοπη, λαεκ, λύση, λογο, μελι, νυχτα, νοδε, ομαδα, οχημα, παα, περιφερειακο, πετριδης, προβληματα, προγραμματα, σαββατο, σεμιναρια, συνεχεια, συμμετοχή, σφραγιδα, μποφορ, εννεα, γιορτη, χωρα, υπουργειο, κυριακη, phd, σωτηρακοπουλος, θερμοκρασια, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα