ΕΡΤ3 – ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – Ντοκιμαντέρ (trailer)

08:08 5/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/10/18, στις 19:00
«CHILD LABOUR IN EUROPE»
Έτος παραγωγής: (2013)

Ο Michael είναι 15 ετών και εργάζεται ως γαλατάς τρεις νύχτες την εβδομάδα. Η 13χρονη Giovanni σερβίρει καφέ οκτώ ώρες την ημέρα. Η 13χρονη Juliana εργάζεται στα χωράφια δέκα ώρες την ημέρα. Είναι στην Αγγλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία.
Η παιδική εργασία δεν περιορίζεται σε χώρες του τρίτου κόσμου. Δεδομένου ότι η οικονομική κρίση χτύπησε, έχει γίνει η σκληρή πραγματικότητα της Ευρώπης. Κάθε μέρα μετά το σχολείο, o Michael, ο Giovanni,

και η Juliana εργάζονται σε θέσεις εργασίας ενηλίκων για ώρες. Ακόμα χειρότερα, κάποια παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο για να μπορέσουν οι οικογένειές τους να τα βγάλουν πέρα.
Πώς φτάσαμε ως εδώ;
Μετά την ύφεση, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες παραιτήθηκε μια δραστική μείωση στα ταμεία κοινωνικής βοήθειας. Καθώς η ανεργία μαστίζει και τις οικογένειες και καταλήγουν χωρίς καθόλου εισόδημα, κάποιες από αυτές δεν βρίσκουν καμία άλλη λύση από το να στείλουν τα παιδιά τους να εργαστούν.
Από την Ιταλία, όπου η παιδική εργασία θεωρείται επικερδής για την οικονομία της χώρας που καταρρέει, ως τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει υψηλό τίμημα για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Αγγλία, όπου η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί σε γενική αδιαφορία, ερευνούμε ένα συγκλονιστικό φαινόμενο : την επανεμφάνιση της παιδικής εργασίας.

Παραγωγή: Γαλλίας
Σκηνοθεσία: Cécile Allegra Δείτε το trailer

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα