Ανοιχτή Επιστολή του Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

13:38 5/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε καίρια σημεία (Πανδημία, Παιδεία, Οικονομία, Εξωτερική Πολιτική και Δημοκρατία) παραθέτει στην ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες της Ροδόπης ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο κος Σταμάτης Σακελλίων καλώντας, όπως τονίζει τους: «Δημοκρατικούς πολίτες της Ροδόπης για την συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.» Όπως σημειώνει ο κος Σακελλίων πρόκειται για μια «κυβέρνηση που εξαπάτησε τον

λαό και σήμερα τον καθιστά ένοχο για τις συνέπειες από την υγειονομική και οικονομική κρίση.»

Στην Ανοιχτή Επιστολή του Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Δεκαπέντε μήνες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. οι μάσκες έπεσαν. Αναδεικνύονται σε όλη τους την έκταση η ανεπάρκεια και η φαυλότητα του «επιτελικού κράτους» της Δεξιάς.
1) Στον τομέα της πανδημίας άφησε τον λαό απροστάτευτο και τον εθνικό σύστημα υγείας γυμνό από το αναγκαίο προσωπικό. Εμείς προτείνουμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην υγεία για να θωρακιστεί το Ε.Σ.Υ.
2) Στην Παιδεία επέλεξε να παίξει με την ζωή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Αρνήθηκε τα τεστ στους εκπαιδευτικούς, υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν τα τεστ, στοίβαξε τους μαθητές 27 και 30 σε κάθε τμήμα, αρνήθηκε επιπλέον διορισμούς, ακόμα δεν έχει βρει το σωστό μέγεθος της μάσκας για τα παιδιά. Εμείς ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς για την Παιδεία 15 μαθητές ανά τάξη. Σήμερα λείπουν 20000 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
3) Στην οικονομία. Οι ίδιοι μιλούν για ένα νέο μνημόνιο. Οδήγησαν την οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση γιατί αρνήθηκαν να πάρουν εμπροσθοβαρή μέτρα. Όλα αυτά την ώρα που τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα από το μαξιλάρι ασφαλείας που αφήσαμε εμείς και επίσης δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τα πόσα θα ξοδέψει ένα κράτος μέλος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
4) Στην εξωτερική πολιτική αυτοσχεδιάζουν ανήμποροι και καθίστανται άβουλοι παρατηρητές όπως έδειξαν και οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
5) Η δημοκρατία πάσχει εξαιτίας της αλαζονικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και τα δικαιώματα των πολιτών τίθενται εν αμφιβόλω».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα