Ανοιχτή επιστολή των γονέων του Δ.Σ. Κοντοκαλίου

20:29 11/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτή επιστολή προς τη δημοτική αρχή στέλνει ο Συλλόγος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχ. Κοντοκαλίου επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι κανένα από τα προβλήματα του σχολείου τους δεν λύθηκε. Τονίζουν ότι ούτε το καινούργιο σχολείο στην Πύλα έχει προχωρήσει ούτε όμως έγιναν οι αντιπλημμυρικές εργασίες στην αυλή του παλιού (που λειτουργεί σήμερα) σχολείου.

Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα που με το με Αρ.Πρωτ. Δήμου Κέρκυρας 14873/29-3-18 εισερχόμενο έγγραφό μας σας θέσαμε και επιπροσθέτουμε.

Σε ποιο σημείο εξέλιξης

βρίσκεται το θέμα ανέγερσης Νέου Σχολικού Κέντρου στο δημοτικό οικόπεδο της Πύλας; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο Κτηματολόγιο; Γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία και τα συμβόλαια με τους γειτνιάζοντες ιδιοκτήτες, όπως ο κ. Δήμαρχος και εσείς είχατε δεσμευτεί στη σύσκεψη στο Δημαρχείο το Φεβρουάριο; Έχει ανατεθεί το έργο διάνοιξης δρόμου-πρόσβασης; Ενημερωθήκαμε ότι ανανεώθηκε η σύμβαση με το Σύμβουλο της Εταιρίας που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση ΣΔΙΤ. Το Φεβρουάριο είχαμε λάβει χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του Φακέλου για έγκριση προς χρηματοδότηση, τα μέσα Μαΐου. Κινδυνεύει η χρηματοδότηση ή είναι διασφαλισμένη και πώς; Δηλώνουμε για πολλοστή φορά την αγωνία μας, καθώς με χαρά βλέπουμε 6 άλλα σχολεία στο Ιόνιο, να χρηματοδοτούνται για ανέγερση ή επισκευές από το Ε.Π. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το Μάρτιο του ’18!

Για το υπάρχον Σχολείο μας θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε κάθε υπεύθυνα σχετιζόμενο, της επείγουσας ανάγκης αντιπλημμυρικού έργου(φρεατίων) στην αυλή του σχολείου μας, στα πλαίσια του έργου ασφαλτόστρωσης που έχει εγκριθεί. Είναι τεράστιο το πρόβλημα με τα νερά κατά τους χειμερινούς μήνες, στην πύλη του σχολείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά, πολύ συχνά, να πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι νωρίτερα για να φορέσουν στεγνά ρούχα και παπούτσια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα