Κέρκυρα: Νέες καταγγελίες για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας

19:35 11/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας έκανε σήμερα ο Συνδέσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως υπερωρίες που δεν πληρώνονται από μεγάλες επιχειρήσεις σουπερ-μαρκετ. Όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις αυτές παραβιάζουν τα ωράρια λειτουργίας με το επιχείρημα ότι βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν πέραν του 8ωρου. Οι παρατηρήσεις αυτές έγιναν μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου σε σούπερ μάρκετ απ’ άκρη σ’ άκρη

του νησιού μας.
Επίσης καταγγέλλει ότι γίνεται συστηματικά προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής ενώ η ελαστικοποίηση των ωραρίων «τσακίζει κόκαλα». Παράλληλα το σωματείο καταγγέλλει την τρομοκρατία με την απειλή της απόλυσης και τα εκδικητικά «αντίμετρα», που ασκείται πάνω στους εργαζόμενους που θα τολμήσουν να ζητήσουν τα αυτονόητα.
Το Σωματείο σημειώνει πως με επίσημο έγγραφο κατήγγειλε εδώ και αρκετό καιρό αυτές τις πρακτικές σε Επιθεώρηση Εργασίας, Περιφέρεια και Αστυνομία…
Τέλος αποδίδει ευθύνες και στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, «γιατί δεν κάνει τίποτα αλλά και γιατί βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ σοβαρά αυτά προβλήματα».
Τέλος καλεί τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιούνη, στις 7:30 το απόγευμα στο Σαρόκο, ενάντια σε παλιά και νέα κυβερνητικά μέτρα, και επίσης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζόμενων στο εμπόριο και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 15 Ιούλη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα