Ανησυχία Α. Βαγενά για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

17:40 31/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πρώτη της, μετά από καιρό, επίσκεψη στην πόλη της Λάρισας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά φρόντισε να βρεθεί στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης και να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι σχετικά με την πορεία των εργασιών.
Η κ. Βαγενά σε δήλωσή της δεν κρύβει την ανησυχία της για την πορεία των εργασιών αναστύλωσης του θεάτρου καθώς όπως ενημερώθηκε τα 400.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το Δήμο Λαρισαίων μέσω της ΔΕΥΑΛ δεν διατίθενται τελικά

για τη συνέχιση των εργασιών αλλά για τη χρηματοδότηση συνολικής μελέτης του έργου.

Να σημειωθεί πως τη μελέτη ανέλαβε το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» που έχει εξασφαλίσει, με χορηγία του Ιδρύματος Κανελλοπούλου, επιπλέον 150.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Στη δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα επισημαίνει: «Αυτός ο χειρισμός του θέματος με βρίσκει αντίθετη. Δεν είμαι, φυσικά, εναντίον των μελετών, αλλά –δυστυχώς– στην Ελλάδα χιλιάδες μελέτες βρίσκονται στα συρτάρια των Δήμων και των Περιφερειών, χωρίς ποτέ να εκτελεστούν. Έχουμε, λοιπόν, χορτάσει μελέτες… έργα μας λείπουν!

Θεωρώ υπερβολικό να διατίθεται ένα τέτοιο ποσό μόνον για τη μελέτη του έργου. Γι’ αυτό θα ήθελα να πληροφορηθώ πως θα γίνει η κατανομή αυτών των χρημάτων, που θα προτιμούσα να δαπανηθούν σε πραγματικές εργασίες, οι οποίες θα έδιναν απασχόληση σε πλήθος εργαζομένων που πλέον έχουν σταματήσει να εργάζονται για την αναστύλωση του μνημείου.

Το Αρχαίο Θέατρο πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο ως θέατρο, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, με τους θεατές στο κοίλο. Είναι ένα τεράστιας σημασίας μνημείο για την περιοχή μας, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη, που πρόκειται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, φέρνοντας μεγάλο όφελος στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας. Τέλος, αναφέρω ότι προτίθεμαι να καταθέσω άμεσα επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το εν λόγω ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα