Γ. Μουζάλας: Νέα συνάντηση για το προσφυγικό στη Χίο

16:46 31/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές και άλλους εμπλεκόμενους φορείς της Χίου, προγραμματίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας ο υπουργός σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού Κέντρου και στη Χίο.

«Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιστροφές αναγκαιότητα είναι το προαναχωρησιακό Κέντρο», τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Μηταράκης

από την πλευρά του σημείωσε πως συμφωνεί με το προαναχωρησιακό κέντρο, διαφωνεί όμως με την ύπαρξη πολλών κέντρων στο νησί και πρότεινε τη λειτουργία του στο Κέντρο υποδοχής και καταγραφής της ΒΙΑΛ, με μεταφορά της υπηρεσίας Ασύλου σε άλλο μέρος.

Η συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα, κάτι που το επέβαλλε και η ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση της υγείας του 20χρονου Σύριου πρόσφυγα που αυτοπυρπολήθηκε στη ΒΙΑΛ και που από χθες βράδυ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Να σημειώσουμε ότι η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, αφορούσε τον αριθμό των προσφύγων- μεταναστών που βρίσκονται στο νησί, παρόλο που και σε 2ο βαθμό έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, 52 είναι οι ανάλογες περιπτώσεις που όμως δεν έχει καταστεί δυνατή η επίδοση της σχετικής απόφασης που σημαίνει σύλληψη και άμεση επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Ρεπορτάζ:Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα