Αναγνωρίζονται και από την ΕΚΤ η θετική πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

07:00 19/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Η

συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- το συμπέρασμα από τη συζήτηση μεταξύ των τριών είναι η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών που οδηγούν στην εκτίμηση ότι θα αρχίσουν να αναγνωρίζονται και από τις αγορές το επόμενο διάστημα.

Επίσης, στα συμπεράσματα της συζήτησης περιλαμβάνεται η διαπίστωση πως το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται αργά αλλά σταθερά από το ιταλικό και οι όποιες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα οφείλονται σε εξωγενή αίτια και όχι στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Ινδίας και της Ινδονησίας, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κίνας.

Στη σύνοδο κορυφής, στις Βρυξέλλες, που ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να μην κάνει πίσω σε ειλημμένες αποφάσεις, αναφερόμενος στο θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου, η ολοκλήρωση της οποίας μετατίθεται μετά το ’18.

Τσίπρας: «Να μην κάνει πίσω από τις ειλημμένες αποφάσεις για το μεταναστευτικό η ΕΕ» (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα