Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συνέδριο πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι

07:00 19/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι συνταξιούχοι για το επόμενο διάστημα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πελοπόννησο και την Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αίτημα των συνταξιούχων η επιστροφή των ποσών που έχουν περικοπεί από τις συντάξεις τους. Παράλληλα,

καλούν τους συναδέλφους τους να μην καταθέτουν προσφυγές, μετά την πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου στη Θεσσαλονίκη καθώς η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, όπως επισημαίνουν, και ο ΕΦΚΑ έχει ήδη ασκήσει έφεση.

Τονίζουν δε, ότι έχουν προηγηθεί και άλλες θετικές αποφάσεις, οι οποίες τελικά δεν εφαρμόστηκαν και καλούν την κυβέρνηση να λάβει πολιτική απόφαση για την επιστροφή των δώρων στους συνταξιούχους, καθώς και όλων των ποσών που τους έχουν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΜ στις 18 & 19 Οκτώβρη πραγματοποιεί το 22ο συνέδριό της σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Όπως αναφέρει η ΟΣΙΚΑ: «Το συνέδριο αποτελεί μια κορυφαία αγωνιστική διαδικασία στα 70 χρόνια δράσης της ομοσπονδίας μας που θα δοθεί η δυνατότητα στους 280 αντιπροσώπους εκλεγμένους από 100 Σωματεία σε όλη την χώρα να εκτιμήσουν την αγωνιστική πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος.

Να συζητήσουν και να ανταλλάξουν την εμπειρία τους, ώστε το συνταξιουχικό κίνημα το επόμενο διάστημα να βγει πιο δυνατό, πιο μαζικό, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σήμερα και από την μεριά του να συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη του Εργατικού λαϊκού κινήματος στην πατρίδα μας».

Σχετική είδηση: ΟΣΙΚΑ: Τι ισχύει για την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης & τις συντάξεις

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα