Ο γιατρός της φρίκης: Αυτός είναι ο ιατροδικαστής που τεμάχισε τον Κασόγκι ζωντανό

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο θάνατος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Αμερική έχει ζητήσει από την Τουρκία τα ηχητικά μηνύματα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και θανατώθηκε μέσα στο προξενείο, κάτι που ακόμη δεν επιβεβαιώνει το Ριάντ.

Μετά τις αποκαλύψεις της τουρκικής Sabah

και της Wall Street Journal για το πώς θανατώθηκε ο αντιφρονούντας δημοσιογράφος που καυτηρίαζε την πολιτική της Σ. Αραβίας, τώρα έρχονται τώρα στο φως οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Middle East Eye, η οποία είχε επίσης πρόσβαση σε ηχητικές καταγραφές.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε μέσα στο γραφείου του ίδιου του προξένου. Ο πρόξενος βγήκε από το δωμάτιο, ενώ όπως δημοσιεύεται δεν υπήρξε προσπάθεια ανάκρισης.

Η εκτέλεση έγινε από μια επίλεκτη ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που έφτασαν μια μέρα πριν στην Κωνσταντινούπολη από το Ριαντ. Ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι μετείχε στην ομάδα "κρούσης". Είναι αυτός που άρχισε να διαμελίζει τον Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και αφού είχε βασανιστεί. Συγκεκριμένα, οι πράκτορες του είχαν κόψει τα δάχτυλα.

Ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που ταυτοποιούνται στη στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Όπως αποκαλύπτεται, ο ίδιος άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά καθ΄όλη την διαδικασία: "Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς", ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή, συμβουλεύοντας τους συνεργούς του αλλά και τους υπαλλήλους του προξενείου, από τους οποίους ζητήθηκε να βγουν από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, σπούδασε στη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το 2004 έμαθε να κάνει αυτοψίες, ενώ είναι επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Και ο ιατροδικαστής φέρεται να έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν εξαφάνιση του Κασόγκι. Όλα τα ντοκουμέντα προέρχονται από την καταγραφή που έγινε στο έξυπνο ρολόι Apple του δημοσιογράφου.

Στο επτάλεπτο απόσπασμα ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον φρικτό τεμαχισμό του Κασόγκι, ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός.

Η Yeni Safak έγραψε πως ο Κασόγκι διαμελίστηκε, αποκεφαλίστηκε και τα μέλη του εξαφανίστηκαν με καυστικό οξύ.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα