Αν. Τερζής «Η κουλτούρα η εμβολιαστική στην Ελλάδα για το αντιγριπικό ακόμη δεν είναι σε επίπεδα που θα θέλαμε να είναι»

10:56 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο oι ευπαθείς ομάδες άνω των 60χρόνων αλλά και οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας οι οποίοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αναστάσιος Τερζής.

Όπως εξήγησε ο κ. Τερζής «όλα τα εμβόλια φέτος είναι τετραδύναμα , αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια θα πιάνουν μεγαλύτερο εύρος από τους ιούς της γρίπης τα οποία κυκλοφορούν και θα προσφέρουν μεγαλύτερη

ανοσοποίηση σε όσους το κάνουν.»

«Η κουλτούρα η εμβολιαστική στην Ελλάδα τουλάχιστον για το αντιγριπικό ακόμη δεν είναι σε επίπεδα που θα θέλαμε να είναι. Δηλαδή πολύς κόσμος αμελεί να το κάνει πιστεύοντας ότι, δεν τον αγγίζει η ότι αυτό που βιώνει σαν ένα κοινό κρυολόγημα είναι η γρίπη. Αυτό δεν είναι γρίπη. Η γρίπη είναι μια σοβαρή νόσος η οποία εκδηλώνεται με πολύ έντονα συμπτώματα και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο,» είπε ο κ. Τερζής και τόνισε πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους λειτουργούς υγείας ,αλλά και την πολιτεία με καμπάνιες που να προωθούν τον εμβολιασμό ,ώστε να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σε ένα επίπεδο 40 η 50% .

Σύμφωνα με τον κ.Τερζή ηδη έχει ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων για την περίοδο 2018-2019 και υπάρχει επάρκεια σε όλα τα φαρμακεία του νομού.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα