Αγρίνιο: Εκπαίδευση και διαχείριση των ζώων

10:42 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει βασικό άξονα την Εκπαίδευση-Επιμόρφωση-Προαγωγή ζωοφιλίας με δράσεις ενημέρωσης πολιτών για να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στην κουλτούρα και στη συμπεριφορά όλων απέναντι σε αυτά καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται για την παράλληλη προστασία της υγείας των πολιτών υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου.

Μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού

προγράμματος και μαθητικών διαγωνισμών από το Δήμο Αγρινίου για το σχολικό έτος 2018-2019 σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για το σχολικό έτος 2018-2019 για τις σχολικές μονάδες:

Α. Εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα συμπεριφοράς, υποχρεώσεών τους ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καθώς και σε θέματα υγείας των ζώων.

Β. Δυο μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού με θέματα:

1.«Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων .

2.«Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης .

Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του καλλιτεχνικού διαγωνισμού είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019 με έκθεση των έργων στις 4/4/2019 (Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων). Τα έργα (ανά σχολείο) θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο e-mail του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου [email protected] (Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30100) με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις 8-3-2019, ημέρα Παρασκευή.

Nίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα