Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:31 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου και του υφυπουργού Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 26ης Kavala Expo 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα

αλλά και από Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία και Κύπρο.
Παράλληλα πραγματοποιείται και το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής με εργασίες φοιτητών του ΤΕΙ και Πανεπιστημίων αλλά και μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

** Στην υπογραφή της συμφωνίας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, τη νομοθεσία η οποία προωθεί τα σχέδια λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καβάλας και την επέκταση του οικιακού δικτύου φυσικού αερίου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Νοτοπούλου.

** Η πρόοδος της συγχώνευσης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του υπευθύνου του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργου Αγγελόπουλου στο εκπαιδευτικό ίδρυμα το περασμένο Σάββατο. Το ΤΕΙ ΑΜΘ υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια που έχει αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

** Σήμερα Δευτέρα ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος η οποία λήγει στις 30 Νοέμβρη 2018. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των ΚΕΠ. Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και τις 10/9/2018 και έχουν τις προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από τα 495,75 ευρώ. Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από τις 11/9/2018 και μετά, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

** Επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ ειδικού βοηθήματος και η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτες που τους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης της κύριας κατοικίας τους μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου 2018 κι εφ’ όσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από τη σχετική ΚΥΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Δράμας. Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου Δράμας στο γραφείο 435, τις πρωινές ώρες.

** Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας θα πραγματοποιηθεί και στην Καβάλα αύριο Τρίτη. Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης και στις 11.05 θα πραγματοποιηθεί η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων με συνεχή ήχο σταθερής έντασης. Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

** Εργασίες ανάπλασης υλοποιεί ο δήμος Καβάλας στο Άλσος των Πεντακοσίων. Ήδη εκπονήθηκε μελέτη προς αυτήν την κατεύθυνση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 160.000 ευρώ. Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν είναι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθαιρέσεων, χρωματισμοί, ανάδειξη του υφιστάμενου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ. Επίσης, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου.

** Επίδειξη Αγώνα Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων, από τους οδηγούς του Ο.Φ.Α. Δράμας (Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας), Δημήτρη Καρατσομπαλίδη και Νίκο Φωτιάδη καθώς και Επίδειξη Οδήγησης Μοτοσυκλέτας Motocross, από τον Δημήτρη Μπαξεβάνη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 26ης Kavala Expo. Στις 7 στο Σαλόνι Γαστρονομίας θα γίνει Flambé Show από τους Chefs της Λέσχης Ελληνικής Γαστρονομίας, στις 9 θα υπάρξει χορευτική εκδήλωση από τον Σύλλογο Μυτιλιναίων

** Έργα του στην Καβάλα εκθέτει ο Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, σε μια έκθεση με τον τίτλο «ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ», που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη για ένα περίπου μήνα, από σήμερα έως τις 7 Νοεμβρίου 2018. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα στις 7 το απόγευμα παρουσία του ζωγράφου, ενώ αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ιστορικού ντοκιμαντέρ: «Στην άκρη του Αιγαίου – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ», του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), στον 3ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης με ελεύθερη είσοδο.

** Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αναμένονται και αύριο στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα