Αμύνταιο: Ψηφίστηκε το άρθρο 147 για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων

08:14 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και της μετεγκατάστασης του οικισμού των Αναργύρων αναφέρθηκε στην εισήγηση του στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σελτσας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του άρθρου 147. Όπως είπε ο κ.Σελτας «καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν θέλησε να το λύσει. Μετέθεταν διαρκώς το πρόβλημα στους επόμενους παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των κατοίκων που αγωνιούσαν. Η ηγεσία του Υπουργείου

Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε από την πρώτη στιγμή την πολιτική βούληση να λύσει το ζήτημα. Αυτό γίνεται σήμερα με το παρόν νομοσχέδιο.Συγκεκριμένα ρυθμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος κηρύσσεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου για λόγους διακινδύνευσης της ζωής, της υγείας και των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού που προκλήθηκαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα.
Η άμεση κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γίνεται υπέρ και με δαπάνες του ελληνικού δημοσίου λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα. Αυτή η πολιτική κατεύθυνση δείχνει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα και κυρίως να διαφυλάξει την ασφάλεια των κατοίκων».

Keywords
Τυχαία Θέματα