ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε – Πανελλαδική Εκστρατεία από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

22:31 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην προσπάθεια της να προάγει τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καθιερώνει από φέτος Πανελλαδική Εκστρατεία, από 15-21 Μαΐου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας και υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους.

Ξεχνάμε τις κακές μας συνήθειες για μία εβδομάδα, για να δούμε πώς θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Όλοι μαζί, οι εθελοντές και τα παραρτήματα της Αντικαρκινικής

Εταιρείας επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν πολίτες και πολιτεία, στο μεγάλο αυτό ζήτημα, της προστασίας όλων μας από τον καρκίνο.

Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής μόρφωσης ή κοινωνικού status. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καρκίνο. Δεν κάνει διακρίσεις. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς θα τον αποφύγουμε, μέσα από απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία μας συνολικά.

Οι κυριότερες δράσεις της ΕΑΕ στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την εβδομάδα κατά του καρκίνου είναι:

Τρίτη 16/5

Διάλογος με τα πολιτικά κόμματα στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ

ΩΡΑ 11.30 π.μ. με θέμα: Η πρόληψη του καρκίνου στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων. Συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων με εκπροσώπους τους

Έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα ιαθέντων ασθενών στο Eκali Club, από το παράρτημα ΚηφισιάςΤετάρτη 17/5 Εκστρατεία ενημέρωσης στις γειτονιές της Αττικής και σε νοσοκομείαΠέμπτη 18/5Εκδήλωση για την πρόληψη στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, Πατησίων, από το Παράρτημα Άνω Πατησίων-Γαλατσίου, ώρα 19.00Β) Πρόγραμμα Μοντέρνου Χορού στον Πεζόδρομο της Νέας Ιωνίας (Παλαιών Πατρών Γερμανού) από σχολή χορού, σε συνεργασία με το Ενιαίο Παράρτημα ΝΗΦΙΜ, ώρα 19:00Παρασκευή 19/5 Ενημερωτικές & ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο Άλσος Κηφισιάς, ώρα 18.30 Συμβουλές διατροφής & μαγειρικής από τη Βέφα ΑλεξιάδουΔιαλογισμός για όλους “Άνοιγμα καρδιάς-Αποβολή του άγχους –Γαλήνη-Ισορροπία” με την Αγγελική ΖαμπέληΣκοράρουμε για την υγεία-συμβουλές & συνομιλία με αγαπημένους μας ολυμπιονίκες και αθλητέςΠαρουσίαση χορών Latin «Χορέψτε μαζί μας»Μουσικό ταξίδι με γκάιντα, με τον David Alexander (Houston Highlanders Pipes)Σάββατο 20/5 Συνεργασία της ΕΑΕ με το (Mind the fact) στο πολιτιστικό δρώμενο «Χαίρω πολύ» @Λαβύρινθος, στο Κέντρο Πολιτισμού–Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ώρα 19.00 Κυριακή 21/5 Το Παράρτημα Κηφισιάς, σε συνεργασία με το Rotaract Κηφισιάς στο Άλσος Συγγρού, ενημερώνει επισκέπτες και περιπατητές για την πρόληψη, ώρα 12.00.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται και από τοπικές δράσεις των ανά την περιφέρεια παραρτημάτων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα