Αντίθετος στην ιδέα των ευρωομολόγων δηλώνει ο Μακρόν

21:31 15/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντίθετος στην ιδέα των ευρωομολόγων ή σε μια αμοιβαιοποίηση των χρεών «του παρελθόντος» στην ευρωζώνη, δήλωσε ότι είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Ποτέ δεν υπερασπίστηκα τα ευρωομόλογα ή την αμοιβαιοποίηση του υπάρχοντος χρέους στην ευρωζώνη», σημείωσε ο κ. Μακρόν. Πρόσθεσε όμως ότι είναι ανοιχτός στην εφαρμογή

ενός μηχανισμού για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η πιθανότητα τροποποίησης των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν είναι ταμπού» και ότι θέλει να εφαρμοστούν μέτρα για την καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί μήπως το σχέδιο του Μακρόν για την εφαρμογή ενός «Νόμου Αγοράστε Ευρωπαϊκά» υπονομεύσει την καθιερωμένη τάξη του ελεύθερου και ανοιχτού εμπορίου, απάντησε: «Στις εμπορικές σχέσεις, για παράδειγμα, διακρίνω αυτό το στοιχείο της αμοιβαιότητας, είναι κάτι που μπορώ να φανταστώ πολύ εύκολα».

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα προστασίας των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο μέσω των εθνικών κανονισμών.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα