Αλ. Τσίπρας: Αναγκαία η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας

15:55 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό -η οποία επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές- βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ) υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, καθώς η χώρα έχει γίνει στόχος σφοδρών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.

«Άυλο
κεφάλαιο η φήμη και η εικόνα της χώρας»

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του ΣΕΕΠ, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η φήμη και η εικόνα μιας χώρας αποτελούν ένα άυλο κεφάλαιο που επηρεάζει άμεσα τον τουρισμό, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές, καθώς και κάθε άλλη πτυχή της οικονομικής και πολιτικής ζωής της ίδιας της χώρας και των κατοίκων της», για να τονίσει ότι «σε αυτή την ιστορική στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξουμε την εικόνα και τη φήμη της Ελλάδας και να προκαλέσουμε εκούσια ένα ντόμινο θετικών εξελίξεων».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η στρατηγική διαχείριση της εικόνας της χώρας δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα εθνικής σημασίας» και πως «οφείλουμε να συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής, διότι αν δεν διαχειριστούμε εμείς την εικόνα της χώρας μας, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα