Γαλλία: Κλειστός ο πύργος του Άιφελ λόγω απεργιακής κινητοποίησης

14:37 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για το κοινό, «εξαιτίας του εθνικού κοινωνικού κινήματος» κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα. Το κλείσιμο αποφασίσθηκε εν μέσω του ποδοσφαιρικού Euro 2016, ενώ τα ισχυρότερα εργατικά συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, καλούν τους Γάλλους «σε νέα μεγάλη διαδήλωση, εναντίον

της τελευταίας μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ».

Το προσωπικό ασφαλείας δεν επαρκεί για να ανοίξει το μνημείο, συνεπώς ο πύργος θα παραμείνει κλειστός», εξήγησε η εταιρεία εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE).

Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη).

«Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα», ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
Οι τουρίστες που είχαν βγάλει εισιτήρια, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ.

Σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους 80% ξένοι, επισκέφθηκαν το μνημείο το 2015. Η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα είναι 15.000 έως 20.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα