Θ. Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτη η καθυστέρηση του Ε-65

15:06 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς, αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού Καρδίτσας συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του με συνέντευξη τύπου.
Στην συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προέταξε τα ζητήματα του διαλόγου που έχει ξεκινήσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ-

ΔΗΜΑΡ- ΠΟΤΑΜΙ, υποστηρίζοντας ότι εντός των ημερών θα είναι έτοιμοι να παρουσιάζουν την πρόταση της Επιτροπής Διαλόγου, η οποία θα θέτει τις βάσεις για τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Η Επιτροπή Διαλόγου θα καταθέσει, επί της ουσίας το πλαίσιο δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, που θα υπηρετεί το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου, απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Συμπληρωματικά ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι « τα μέλη της επιτροπής διαλόγου από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και άλλες κινήσεις είναι αποφασισμένα για ένα κοινό πόρισμα προγραμματικών θέσεων έως τέλη Ιουνίου. Θεωρώ ότι τα σημεία σύγκλισης είναι περισσότερα από τα σημεία απόκλισης. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσει το εγχείρημα, τόσο σε επίπεδο πολιτικών όσο και σε επίπεδο κοινωνικών δυνάμεων. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος όλοι θα κατανοήσουν ότι μόνο μία ευρεία συμμαχία μπορεί να κινητοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο»
Σε ότι αφορά την επίσκεψή του στο νομό Καρδίτσας αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία, υποστήριξε ότι στόχο είχε την συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς, την αποτύπωση των προβλημάτων και την προώθησή τους για επίλυση. Συγκεκριμένα για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση, ενώ για το κλειστό αρδευτικό κύκλωμα της λίμνης Σμοκόβου τόνισε ότι η ολοκλήρωσή του είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Και τα δυο έργα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και υπό αυτή την έννοια οφείλουν να είναι προτεραιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα