Αίτηση μεταδημότευσης από το Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο

13:25 12/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αίτηση μεταδημότευσής του στο Δήμο Λαρισαίων από τη Ζαχάρω Ολυμπίας υπέγραψε το πρωί κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Δημαρχείο Λάρισας ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Οκ. Καλογιάννης και ο νέος Μητροπολίτης είχαν μια σύντομη συζήτηση, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν τις μεταξύ τους σχέσεις και άλλα ζητήματα της πόλης .

«Ευελπιστούμε να δώσετε καλή διέξοδο στο θρησκευτικό συναίσθημα που έχουμε. Η συνεργασία μας

θα είναι καλή και καθημερινή» ευχήθηκε ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Ο νέος ποιμενάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσε ο λαός στη Λάρισα. «Η ανοιχτή αγκαλιά όλων με υποχρεώνει με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεσμεύομαι διπλά να υπηρετήσω αυτή την αγάπη και να την πολλαπλασιάσω» απάντησε. « Η εκκλησία με την Τ.Α είναι καταδικασμένες να συνεργάζονται, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και δεν θέλουμε να το αποφύγουμε» ανταπάντησε ο σεβασμιότατος.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την επιθυμία να ξεναγηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και σε άλλα ιστορικά σημεία της πόλης, επιθυμία που σύντομα θα εκπληρωθεί με τη συμβολή της βουλευτού κ. Άννας Βαγενά και της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλας Σδρόλια.

Μεταξύ τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα. Ο κ. Καλογιάννης του προσέφερε Αρχαία Ελληνική Δραχμή της Λάρισας του 4ου – 5ου π.χ αιώνα και εκδόσεις του Δήμου. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος χάρισε μία εικόνα που φυλάσσεται στον Άγιο Νικόλαο και απεικονίζει δύο από τους πρώτους μητροπολίτες της Λάρισας, τους Αγίους Αχίλλιο και Βησσαρίωνα.

Οι εθιμοτυπικές επισκέψεις του κ. Ιερώνυμου στις αρχές της πόλης θα συνεχιστούν. Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την 1η Στρατιά και αργότερα το Α.Τ.Α.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα