Αυστρία: ‘Εκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου – Πολλοί τραυματίες

11:30 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκρηξη σημειώθηκε στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Κάτω Αυστρίας, ο απολογισμός ανέρχεται σε έναν νεκρό και 18 τραυματίες που χρειάστηκαν πιο επείγουσα βοήθεια. Εκπρόσωπος της OMV, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα.

#BREAKING: 60 people

injured in explosion on gas pipeline in #Austria – police reports pic.twitter.com/sHeGVd87DG

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) December 12, 2017

Ο τερματικός σταθμός του Μπαουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.
Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα ανατολικά σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβακία. Αρκετές πυροσβεστικές μονάδες από τη γύρω περιοχή κλήθηκαν να βοηθήσουν.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.

BREAKING: An explosion rocked Austria's main gas pipeline hub at Baumgarten east of Vienna. #WorldNews

— Rappler (@rapplerdotcom) December 12, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα