Α. Ζέη: Να μεταχειριζόμαστε την τεχνολογία ως πρόοδο και όχι ως ζωή

20:55 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δάσκαλοι πρέπει να βρουν τρόπους να οδηγήσουν τους μαθητές τους και τα παιδιά προς το διάβασμα, ανέφερε μεταξύ άλλων η σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, μιλώντας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Η ίδια χαρακτήρισε την τεχνολογία ως πρόοδο, την οποία ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να τη χρησιμοποιεί ως πρόοδο, όπως διευκρίνισε και όχι ως ζωή.

Η κ. Ζέη αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εποχές της πείνας και της κατοχής στην Ελλάδα

δεν μπορούν να συγκριθούν με την σημερινή εποχή. «Περνάμε δύσκολα, αλλά δεν συγκρίνονται οι δύο εποχές. Και ήταν άλλα τα μηνύματα της εποχής εκείνης. Παλιά έλεγες συσσίτιο και μπακάλικο, ελευθερία ή θάνατος. Τα παλιά μηνύματα δυστυχώς δεν στέκουν στη σημερινή εποχή. Πρέπει να βρούμε καινούρια μηνύματα. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επαναλάβουμε τα μηνύματα της παλιάς εποχής».

Η κ. Ζέη, δήλωσε παράλληλα ότι η Λάρισα είναι γνώριμη πόλη για την ίδια. «Την πρώτη φορά που ήρθα ήταν το 1944 και τη γνώρισα ως λασπούπολη. Μάλιστα έχασα και το ένα μου παπούτσι μέσα στις λάσπες στην πλατεία». Μάλιστα η κ. Ζέη δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός ότι ο δήμος Λαρισαίων διαθέτει αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας.
Την κ. Ζέη προλόγισε στην εκδήλωση ο ποιητής Κώστας Λάνταβος, ενώ για το έργο της μίλησε ο Μιχάλης Ι. Αργυρίδης, μελετητής του έργου της, ενώ παρέμβαση έκανε ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, φιλόλογος-αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξανδρος Μπατζανούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε κάθε σχολείο του δήμου και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι με το πρώτο της βιβλίο η κ. Ζέη έκανε την ανατροπή και δήλωσε ότι το παιδί δεν είναι ατελής αναγνώστης.
Η εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο είχε ως σκοπό να παρουσιάσει την ποικιλία του έργου της κ. Ζέη και την επίδρασή του, τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στη λογοτεχνία των ενηλίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα