Χανιά: Σειρά επαφών του γενικού γραμματέα Υποδομών με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης

20:28 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών για τη χρηματοδότηση και εκπόνηση από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης για τα νερά της Κρήτης, ανακοίνωσε από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

Ο κ. Δέδες είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Βουλγαράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του

ΟΑΚ, Φώτη Καζάση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε, ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης των νερών της Κρήτης, με το ποσό των 800.000 ευρώ. Τη μελέτη θα την αναλάβει ο ΟΑΚ, έτσι ώστε όλα τα αρδευτικά έργα να κινούνται στη λογική αυτού του σχεδίου μάστερ – πλαν.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια, το υπουργείο δεν δίνει απλά υποσχέσεις, αλλά κάνει συγκεκριμένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με συγκεκριμένο θέμα τη χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ.

Ακόμα επεσήμανε, ότι «μέχρι σήμερα η στρατηγική μελέτη του ΒΟΑΚ εντάσσονταν χωρίς ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό. Εμείς ανακοινώσαμε υπαρκτά χρήματα για τη μελέτη του ΒΟΑΚ, 4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ και αυτή είναι μια εξασφαλισμένη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε μια μελέτη που θα αποτυπώνει όλη τη χάραξη στο ΒΟΑΚ, σε όλο το μήκος του».

Επίσης, όπως έκανε γνωστό, στα πλαίσια του προγράμματος Οδικής ασφάλειας, που ξεκινάει το 2017, προβλέπονται έργα 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. αφορούν το τμήμα Γεωργιούπολη- Πετρές Ρεθύμνου, που παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Για τον οδικό άξονα Βρύσσες – Σφακιά, έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για οριστική παρέμβαση σε δύο τμήματα της διαδρομής, ενώ για τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων τόνισε, ότι έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα ζητήματα χρηματοδότησης και το έργο θα παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, σημειώνοντας πως «ίσως είναι από τις λίγες φορές που συζητάω με κυβερνητικό παράγοντα τα τελευταία 6 χρόνια και είναι τόσο οργανωμένες, με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ταξίματα».

ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα