Κέρκυρα: Υπόμνημα Μαχειμάρη για τα έργα πολιτισμού στο βορρά

13:57 23/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπόμνημα, με δέσμη προτάσεων για την υποστήριξη του πολιτισμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, κατέθεσε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. 
Ο Γενικός Γραμματέας βρέθηκε στην Κέρκυρα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ.ΠΟ.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν επίσης: ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Δήμαρχος

Νότιας Κέρκυρας Κων/νος Λέσσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νικόλαος Καλόγερος και Παναγιώτα Τζάνε.

Το υπόμνημα μεταξύ άλλων καταγράφει τα ακόλουθα:
Ο κος Μαχειμάρης τονίζει, ότι «το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου βόρειας Κέρκυρας είναι διάσπαρτο και η επένδυση σ΄ αυτό, έχει ωριμάσει στην τοπική κοινωνία, οπότε είναι υποχρέωση μας να αναδειχθεί και να προστατευτεί«.
Καταγράφει τα εξής μνημεία:
• Κάστρο Κασσιόπης,
• Άνω Περίθεια,
• Ασκηταρειό Νυμφών,
• Ρωμαϊκά λουτρά Αχαράβης,
• Αρχαιολογικό χώρο δωρικού Ναού Ρόδας
Σε ότι αφορά το σύγχρονο πολιτισμό ζητά, «τη στήριξη των Φιλαρμονικών, των Πολιτιστικών σωματείων, συλλόγων, χορωδιών, χορευτικών συγκροτημάτων, φεστιβάλ.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα