Wheeling2help σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φάρσαλα και Βόλο

12:47 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου. Έλληνες εθελοντές ποδηλάτες θα περάσουν συνολικά από 20 ελληνικές πόλεις μέσα σε 32 μέρες και θα ποδηλατήσουν 1700 χλμ με σκοπό να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.
Η Λάρισα ήταν ο έβδομος σταθμός.

Κόσμος και φορείς υποδέχτηκαν την ομάδα των εθελοντών ποδηλατών το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία με θερμό χειροκρότημα και συνεισφέροντας στους κουμπαράδες

που είχαν τοποθετηθεί για τον σκοπό.
Το απόγευμα έγινε ποδηλατάδα και στη συνέχεια ακολούθησαν δράσεις που οργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλία, ο δήμος Λάρισας και δεκάδες φορείς.
Και στα Τρίκαλα αλλά και τη Φαρκαδόνα , χθες Κυριακή, οι ποδηλάτες της πρωτοβουλίας wheeling2help έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό.
Σήμερα θα φτάσουν ποδηλατώντας στην Καρδίτσα και από εκεί στα Φάρσαλα , όπου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποδηλατοπορία, λαμπαδηδρομία από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο, ΚΑΡΠΑ, επίδειξη καράτε, ζωγραφική face painting, ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών, μουσική.
Οι ποδηλάτες θα φτάσουν μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Σε κάθε πόλη οι κάτοικοι ενισχύουν το έργο τους και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 7.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την κα Καϊμά , πρ. του Συλλόγου Αρωγή στα Τρίκαλα,που μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, ήδη έχουν αγοραστεί και δοθεί αμαξίδια και σύντομα θα δοθούν και άλλα σε άτομα που τα έχουν ανάγκη στη Θεσσαλία:
«Η πρωτοβουλία πάει πολύ καλά και τα χρήματα συγκεντρώνονται. Είναι αρκετοί εκείνοι που χρειάζονται αναπηρικά αμαξίδια αλλά δεν μπορούν να τα αγοράσουν, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα δικαιολογούν. Άνθρωποι που με το γράμμα του νόμου δεν το δικαιούνται αλλά επί της ουσίας το έχουν απόλυτη ανάγκη αφού δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα