Λέσβος: Γιώργος Πάλλης για προσφυγικό.»Οι ακραίες φωνές πρέπει να απομονωθούν»

12:43 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η κρίσιμη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νησιά μας μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων για αρκετούς μήνες σε αυτά, η διαχρονικές αγκυλώσεις και η αδυναμία κατανόησης από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων, η αδιανόητη ευρωπαϊκή και ελληνική γραφειοκρατία αλλά και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην στήριξη της χώρας από αυτούς,

σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από τον κρατικό μηχανισμό, έχουν δημιουργήσει συνθήκες δύσκολες που δεν μπορούν όμως να αποτελούν δικαιολογία για κανένα μας ως προς την αλλαγή της στάσης των αρχών και των πολιτών του τόπου.

Οι ακραίες φωνές που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν για μικροπολιτικούς λόγους, κάνοντάς συνειδητά ζημιά στη εικόνα του τόπου μας, πρέπει να απομονωθούν και η Λέσβος να γίνει για μια ακόμα φορά, ο τόπος που αποδεικνύει στη πράξη, την έννοια της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Η προτάσεις του Δημάρχου προς την ΚΕΔΕ, προτάσεις που στηρίζω, είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας και της αντίληψης που αποκτήσαμε όλοι μας , διαχειριζόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά την περσινή χρονιά. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι δεν είμαστε σε θέση και να έχουμε άποψη, αλλά και να διαχειριστούμε 5000-6000 συνανθρώπων μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, οι δομές να λειτουργούν με τον αριθμό φιλοξενούμενων που προβλέπει ο κανονισμός τους.

Αυτή την στιγμή άρα, επιβάλλεται η αποσυμφόρηση της Μόριας, ώστε να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους λιγοστούς ανθρώπους που φτάνουν στον τόπο μας, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί. Πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία της απόδοσης απαντήσεων από τις επιτροπές ασύλου, αλλά ταυτόχρονα να μετακινηθούν από εκεί όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα και οι ευάλωτες ομάδες σε κατάλληλες μικρές δομές.

Σε σχέση με την φημολογούμενη κατασκευή νέου κέντρου κράτησης και της συσσώρευσης των ανθρώπων στα νησιά μας , οφείλω να σας δηλώσω ότι προφανώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την πρωτοβουλία που πήρα και την άποψη που εκφράστηκε και διατυπώθηκε με το διάβημα διαμαρτυρίας που επέδωσα στην Αυστριακή πρεσβεία τον Ιούνιο, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ και το οποίο συνυπέγραψαν όλοι οι βουλευτές των νησιών μας , διακομματικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα