200 ταινίες στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας

12:28 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρεμιέρα σήμερα για το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας, που κλείνει εφέτος τα 39 του χρόνια, και γιορτάζει 22 χρόνια διεθνούς πορείας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που μετρά πάνω από 200 ταινίες από 58 χώρες.

Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής αλλά και το μεγαλύτερο διαγωνιστικό τμήμα για μικρού μήκους φιλμ στην ιστορία του θεσμού, η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της

ελληνικής κινηματογραφίας, τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες. Αλλά και αυτούς που επιμένουν στη μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεξάρτητες παραγωγές, οι 64 ελληνικές ταινίες (ανάμεσά τους 6 ντοκιμαντέρ και 3 animation) που θα διεκδικήσουν τα πρωτεία του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήμα επελέγησαν ανάμεσα σε 209 συμμετοχές, ενώ στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, 52 ταινίες από χώρες όπως η Κούβα, το Χονγκ Κονγκ, το Νεπάλ, η Ουρουγουάη και η Ινδία, θα διεκδικήσουν τα βραβεία του δικού τους τμήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα