«The Florida Project» – Ένα κινηματογραφικό «διαμάντι», σε πρώτη μετάδοση, στην ΕΡΤ2

01:11 1/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εξαιρετική ταινία του Σον Μπέικερ, «The Florida Project», που αντιπαραθέτει το ξέγνοιαστο καλοκαίρι ενός ζωηρού παιδιού με τη σκληρή πραγματικότητα των ενηλίκων που την περιβάλλουν, θα παρακολουθήσετε –σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 23:00.

Στις ΗΠΑ, τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων

που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο Ορλάντο της Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Disney, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά, που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες.

Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της, Χέιλι, σ’ ένα τέτοιο μοτέλ: το «The Magic Castle». Το κοντινότερο που έχει η Μούνεϊ σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους.

Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους -θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου 2018 (Γουίλεμ Νταφόε).

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2017

Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ

Σενάριο: Σον Μπέικερ, Κρις Μπέργκοτς

Φωτογραφία: Αλέξις Ζέιμπ

Μοντάζ: Σον Μπέικερ

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτ, Βαλέρια Κότο, Σάντι Κέιν, Κρίστοφερ Ριβέρα

Διάρκεια: 115΄

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα