Το ΚΚΕ ζητά επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά

00:03 1/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου ζήτησε με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ . Μιλώντας στη Βουλή η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να διορθώσουν το λάθος της κατάργησης

των μειωμένων συντελεστών στα νησιά και τους νησιώτες βουλευτές να πάρουν θέση

Όπως είπε η κ. Κομνηνάκα “μια κατάκτηση, που δόθηκε ως αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών, που συνδέεται με τη συνταγματικά κατά τα άλλα κατοχυρωμένη νησιωτικότητα. Για την οποία ύμνοι λέγονται από τους υπουργούς κατά τις επισκέψεις τους στα νησιά, αλλά κι αυτή την ελάχιστη ελάφρυνση τους την κόψατε. Μια κατάκτηση που καταργήθηκε με το τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που με την ίδια ομοψυχία ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.  Και στη συνέχεια με απαράδεκτο τρόπο συνδέθηκε με το προσφυγικό και δόθηκε ως προσωρινό αντάλλαγμα στα πέντε νησιά, για να αποδεχθούν τον επικίνδυνο και απαράδεκτο σχεδιασμό της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που τα μετατρέπρεψαν σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.”

Η βουλεύτρια Λέσβου κατέθεσε  στα πρακτικά επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας Λέσβου, μια από τις κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές του νησιού, που βρίσκονται πραγματικά σε απελπισία, όπως και πολλοί άλλοι μικροεπαγγελματίες, αφού για τους περισσότερους από αυτούς το τελευταίο τους εισόδημα ήταν τον Οκτώβρη του 2019 “και έχουν μεγάλη αμφιβολία αν θα καταφέρουν να ξαναδούν λεφτά στο ταμείο πριν τον Απρίλη του 2021, την επόμενη δηλαδή τουριστική περίοδο” σημείωσε η κ. Κομνηνάκα.

 

The post Το ΚΚΕ ζητά επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα