Χώρος περιπάτου και αναψυχής τα Ενετικά Τείχη

23:02 30/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας ανακαινισμένος χώρος περιπάτου και αναψυχής έχει δημιουργηθεί στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου, από τον προμαχώνα Ιησού έως τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, μετά τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Τα έργα θα συνεχιστούν με τη φύτευση δένδρων και θάμνων, με το στρώσιμο της διαδρομής με ειδικό χώμα, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, ενίσχυση του φωτισμού, αλλά και τη δημιουργία ενός υπαίθριου αναψυκτηρίου.

Τη διαδρομή από την πύλη Βηθλεέμ μέχρι τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, περπάτησαν οι δημοσιογράφοι

μαζί με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και Καθαριότητας, Κώστα Βαρδαβά, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Βασιλική Συθιακάκη, την προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Ελένη Κανάκη, αλλά και πολίτες.

«Η πρώτη παρέμβαση που κάναμε στα Ενετικά Τείχη έχει ήδη βελτιώσει σημαντικά το συγκεκριμένο τμήμα του μνημείου, και οι συμπολίτες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν έναν ευπρεπισμένο χώρο περιπάτου και αναψυχής», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός και τόνισε: «Πάντα σε συνεργασία με την Τοπική Αρχαιολογία θα προχωρήσουμε σύντομα και στην δεύτερη, μεγάλη παρέμβαση που στοχεύει στην ένταξη του μνημείου στην καθημερινότητα των δημοτών, καθώς και στην μετατροπή του σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μεθοδική δουλειά, αλλάζουμε το Ηράκλειο, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του».

Τι έχει γίνει

Το έργο προϋπολογισμού 503.290 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Έχουν ήδη γίνει:

Καθαρισμός και διάστρωση των υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών με υλικό που αποτελεί τη βάση για την τελική στρώση του χυτού δαπέδου, όπως αυτό που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Αποκατάσταση της καθίζησης στη γεφύρωση του ανοίγματος της Πύλης Ιησού.

Αποψίλωση και καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης.

Συντήρηση και περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και νέες φυτεύσεις στα εξωτερικά πρανή από τον προμαχώνα Αγίου Ανδρέα μέχρι την πύλη Βηθλεέμ.

Συντήρηση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού με επισκευή των καθιστικών και τοποθέτηση νέων.

Τοποθέτηση νέων δοχείων απορριμμάτων στα ενετικά τείχη, συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών. Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα