Spiegel: Το ΔΝΤ θα συνεισφέρει έως 5 δισ. ευρώ – ΔΝΤ: Οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει

17:28 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΔΝΤ χαρακτηρίζει υποθετικά τα σενάρια περί συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι «δεν σχολιάζει εικασίες» και ότι «οι θέσεις μας δεν έχουν αλλάξει». Το γερμανικό περιοδικό Spiegel είχε γράψει, όπως αναμετέδωσε το Bloomberg., ότι το Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με ποσό που θα φθάνει τα 5 δισ. ευρώ,

Το Der Spiegel δεν ανέφερε από που προέρχεται η πηγή της πληροφόρησής του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Μέρκελ θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ σε ξεχωριστές συναντήσεις στη καγκελαρία την επόμενη Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ulrike Demmer, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt, η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πριν από λίγες ημέρες οι δυο ισχυρές γυναίκες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι δυο συμφώνησαν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μετάθεση του ζητήματος του ελληνικού χρέους για το 2018.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Friederike von Tiesenhausen τόνισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη και «εργαζόμαστε γι’αυτό«.

Η Μέρκελ, η οποία υστερεί σε μερικές δημοσκοπήσεις έναντι του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, έχει ανάγκη την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα για να τιμήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους χριστιανοδημοκράτες βουλευτές όταν ψήφιζαν υπέρ του ελληνικού προγράμματος τονίζει το Bloomberg.

Σχετική είδηση: Eurogroup: Προσπάθειες για συμφωνία με επιστροφή των θεσμών

Keywords
Τυχαία Θέματα