Μετωπική και εκτός Βουλής

17:06 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στη Βουλή κατηγορώντας για ψέματα και συκοφαντίες προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΝΔ: Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Τσίπρας

«Η συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας», επισήμαναν

πηγές της ΝΔ με non paper αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης που έγινε στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», εκφράζοντας την άποψη πως ο πρωθυπουργός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος. Όπως σημειώνουν, «κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική, που είναι η λάσπη και οι συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής».

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για ψέματα εκτός κάθε ορίου και κατηγορούν τον κ. Τσίπρα πως «έφτασε στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μάς οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα». Όπως υποστηρίζουν, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για εξίσου «εκκωφαντική» σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας. «Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μία εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μία εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης», τονίζουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

Ανάλογη και η ανάρτηση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια.

«Μέχρι τώρα ξέραμε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Τώρα μάθαμε «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά συκοφαντία». #vouli», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Κικίλιας.

Δηκτικό σχόλιο του Μαξίμου

«Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει non paper, αμέσως μόλις τελείωσε η συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηρίξει τον αρχηγό της! Τόση εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη»; ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το non paper της ΝΔ.

Παράλληλα, με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός για τα προαπαιτούμενα.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν στον κ. Γεωργιάδη ότι «θα πρέπει να μάθει πως τα προαπαιτούμενα («prior actions») υλοποιούνται μετά τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων («Staff Level Agreement») και προηγούνται της εκταμίευσης των δόσεων».

«Καλό θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να αξιοποιήσει τον χρόνο στην αντιπολίτευση για να μάθει τα βασικά της διαπραγμάτευσης, που δεν φρόντισε να μάθει ως υπουργός της κυβέρνησης του Α. Σαμαρά», προσθέτουν στο ίδιο σκωπτικό πνεύμα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Οφείλω, όμως, να θέσω ένα ερώτημα στον κ. Τσίπρα, που θα έθετα αν δεν το έβαζε στα πόδια. Ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή την εξής φράση: όλοι ξέρουμε ότι τα «prioractions» (οι προηγούμενες δράσεις) γίνονται μετά. Πόσοι Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν σε θέση να μιλήσει μόνος του με τους Rothschild στα αγγλικά για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και δεν είχε πάει για άλλους λόγους, που σκοπίμως αποφεύγει να απαντήσει;».

Αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα

Έντονα επικριτικά εμφανίστηκαν τα κόμματα τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης, όσο και για τη σημερινή κόντρα Αλέξη Τσίπρα-Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Τη στιγμή που ο λαός δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης και βρίσκεται προ των πυλών νέων μέτρων, εξαιτίας του μνημονίου που από κοινού ψηφίσανε, η κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη βουλή θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα»» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Α. Τσίπρα-Κ. Μητσοτάκη.

«Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση κάνει ζημιά στον τόπο», υποστηρίζει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και σημειώνει ότι «Η χώρα δεν έχει περιθώρια για άλλους «σωτήρες»».

«Καθόλου διαφωτιστικός, καθόλου ξεκάθαρος δεν υπήρξε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για το τι ακριβώς ειπώθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, η οποία καλύφθηκε από ένα πέπλο σιωπής και μυστηρίου» αναφέρει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου «για τη σιωπή Μητσοτάκη σχετικά με τις ελληνικές θέσεις».

«Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαπιστώνουν καθυστερήσεις και αναβλητικότητα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε σχέση με την αξιολόγηση.

Αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης, η Ένωση Κεντρώων διαπιστώνει καθυστέρηση.

Ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, τόνισε ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά κι ότι την κυβέρνηση τη χαρακτηρίζει η διγλωσσία.

Για «φθηνά επικοινωνιακά σόου στη Βουλή» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΧΑ, μέσω του εκπροσώπου της Ηλ. Κασιδιαρη.

Σχετική είδηση: Σκληρή αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη για αξιολόγηση και εγκληματικότητα (video)

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα