Medphoto: Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας είναι γεγονός

13:04 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο Medphoto Festival είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2016 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας αποτελεί έμπνευση του φωτογράφου Παύλου Φυσάκη και της ΜΚΟ KOLEKTIV8, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Στο φεστιβάλ

θα φιλοξενηθούν εκθέσεις και εκδηλώσεις, με σκοπό να παρουσιαστεί και να αναδειχθεί η δουλειά Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.

Damascus – Syria / dd month 2013

Το Medphoto απευθύνεται στη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα και έχει ως θέμα: τα «Σύνορα / Σταυροδρόμια» («Βorders / Crossroads»). Καθόλου τυχαία η επιλογή της Κρήτης ως τόπος διεξαγωγής του Φεστιβάλ, καθώς αποτελεί σταυροδρόμι των πολιτισμών της Μεσογείου.

Refugees arrive on the Greek island of Lesbos after crossing the Aegean sea from Turkey on October 26, 2015.

Το Φεστιβάλ πραγματεύεται την απεγνωσμένη αναζήτηση εστίας και την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εντάσσεται και να ενσωματώνεται στο κοινωνικό σύνολο. Οι μετανάστες, οι δύσκολες συνθήκες, η ανθρωπιστική κρίση, η κοινωνική αναταραχή, ο ρόλος της Ευρώπης, είναι μερικά από τα θέματα που αναδεικνύονται μέσα από το φωτογραφικό υλικό και την καλλιτεχνική ματιά των φωτογράφων.

Δείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εκθέσεων, τις παράλληλες δράσεις, τα εργαστήρια, και τα βραβεία στο δελτίου Τύπου (Medphoto) του Medphoto Festival και στο site: www.medphoto.gr

Κεντρική φωτογραφία: Alessandro Penso

Φωτογραφίες: Αχιλλέας Ζάβαλης (1), Άγγελος Τζωρτζίνης (2)

The post Medphoto: Το πρώτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας είναι γεγονός appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα