Κομοτηνή:Μένουν με το ψαλίδι και τη χτένα στα χέρια

11:57 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ευτυχώς όταν ξεκίνησα ήταν η εποχή καλύτερη, τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα» δηλώνει η Ευαγγελία Κυριαζίδου που άρχισε να λειτουργεί το Κομμωτήριο της το 1992, «χρυσές εποχές», όπως λέει, για τα κομμωτήρια. «Κάποια στιγμή αποφάσισα να ανοίξω τον δικό μου επαγγελματικό χώρο γιατί είχα δημιουργήσει το πελατολόγιο μου. Μέχρι το 2008 ήταν όλα καλά, από το 2008 και μετά και όσο περνάνε τα χρόνια βιώνουμε μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, το προσπαθούμε. Έχω το ευτύχημα ότι είναι δικό μου το οίκημα, δεν έχω ενοίκιο, αλλά πάλι δεν παύει να είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Έχει αλλάξει κάτι

στις συνήθειες των πελατών σας; ρωτάμε την νεαρή κομμώτρια για να την ακούσουμε να απαντά πως άλλαξαν όλα. «Δεν έχουμε «χάσει» κόσμο, απλώς οι πελάτες μας το σκέφτονται πάρα πολύ για να έρθουν. Δηλαδή, εκεί που χτενιζόταν για παράδειγμα κάθε βδομάδα, τώρα το κάνουν όταν κάποια περίσταση το απαιτεί».
Το χτένισμα στο κομμωτήριο ελαττώθηκε, η βαφή γίνεται στο σπίτι, ερασιτεχνικά με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται, οι επισκέψεις στα κομμωτήρια σπανίζουν. Περασμένα μεγαλεία για τους κομμωτές της Ροδόπης. Κι, όμως, κάθε χρόνο δεκάδες νέες και νέοι από ιδιωτικές ή δημόσιες Σχολές κομμωτικής προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο των επαγγελματιών κομμωτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με χαμηλό αντίτιμο. «Όταν δουλεύουν τα νέα παιδιά στα σπίτια ρίχνουν τις τιμές πολύ κι όλες αυτές οι εισπράξεις είναι αφορολόγητες» δηλώνει η Ευαγγελία Κυριαζίζου σπεύδοντας να συμβουλεύσει τους συναδέλφους της «Υπομονή και Επιμονή. Μέσα στην Κρίση βγαίνουνε και Κροίσοι» αστειεύεται και προσθέτει σοφά «Θέλει υπομονή κι όποιος αντέξει, όσο αντέξει. Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο.»
Φώτο: Ευαγγελία Κυριαζίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Κομοτηνή:Μένουν με το ψαλίδι και τη χτένα στα χέρια appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα