Νέες αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιανουαρίου

11:11 11/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανοιχτή επιστολή προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ζητά την κήρυξη απεργίας για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Αιχμή της κινητοποίησης προτείνεται η αντίθεση στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και γενικότερα ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια. «Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας», τονίζει ο σύλλογος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 2013,

που εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ και διαρκώς να ενισχύεται (…πλέον μιλάμε για «10 Κυριακές το χρόνο», μετά την προσθήκη «1 Κυριακής» το 2014 κι άλλων «2 Κυριακών» το 2016), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι και πάλι ανοιχτά την Κυριακή 15 Γενάρη 2017.

Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση, ο Σύλλογός μας επιμένει ότι πρέπει να κινηθούμε αγωνιστικά με ένα από τα βασικά όπλα μας και πάλι την Απεργία. Να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο εν λόγω αγώνας, παράλληλα με το σύνολο των μαχών που ως εργαζόμενοι καλούμαστε να δίνουμε, όπως πχ για τις νέες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά την περίοδο αυτή.

Έτσι, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και σε όλες τις προηγούμενες αντίστοιχες περιστάσεις, σας καλούμε (ως ΟΙΥΕ) να πράξετε το αυτονόητο και να κηρύξετε άμεσα απεργία για την Κυριακή 15/1/17 για όλο τον κλάδο του εμπορίου σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να μπορεί να δοθεί η μάχη αυτή με όσο το δυνατό πιο καλούς όρους και σε ευρεία κλίμακα. Προφανώς, σας καλούμε να κάνε το ίδιο και για κάθε άλλη αντίστοιχη Κυριακή».

Επίσης ο σύλλογος ανησυχεί για τις απαιτήσεις των δανειστών και τις επιπτώσεις τους στα εργασιακά, αφού σημειώνει: «Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι το ΔΝΤ ζητά και νομοθέτηση για «52 Κυριακές», προκειμένου να ολοκληρωθεί η περιβόητη 2η αξιολόγηση. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση, που δήθεν αντιστέκεται σε αυτό, ήδη μιλά για νομοθετικές ρυθμίσεις για τουριστικές περιοχές (δηλαδή σχεδόν και για το σύνολο του κέντρου της Αθήνας) και δικαιοδοσία στις ανά τόπους Περιφέρειες να αυξάνουν τον αριθμό των εργάσιμων Κυριακών. Εν τω μεταξύ, όπως ήδη αναφέραμε, μέσα στα χριστούγεννα νομοθέτησε 2 επιπλέον Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά κατά τις «ενδιάμεσες» εκπτώσεις!».

Keywords
Τυχαία Θέματα