Kαλαμάτα: Απαλλαγή πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη

10:45 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελαφρύνσεις προς τους πληγέντες της Καλαμάτας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Τετάρτης ανακοίνωσε, ο Δήμος. Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής νωρίτερα και το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε, καταρχάς, η απαλλαγή των πλημμυροπαθών πολιτών της Καλαμάτας από τα δημοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού) για ένα έτος.

Για να λάβουν την απαλλαγή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από τα συνεργεία του ΤΑΣ, να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Δήμο Καλαμάτας και να προσκομίσουν αντίγραφο

φορολογικής δήλωσης.

Αντίστοιχα μέτρα, ελάφρυνσης των δημοτών, αναμένεται να λάβει και η ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στους λογαριασμούς του νερού, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα υπάρχει ελάφρυνση των πληγέντων για ένα χρόνο, αλλά και πρόνοια για την απαλλαγή τους από το αντίτιμο του νερού που χρησιμοποίησαν το διάστημα από την καταστροφή και μετά, προκειμένου να καθαρίσουν καταστήματα και οικίες.
Τέλος, υπό συζήτηση είναι το ζήτημα της απαλλαγής των πληγέντων από τα δίδακτρα στις πολιτιστικές σχολές της «Φάρις», αλλά και από τα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα