Καλαμάτα: Από την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες καταβολές του βοηθήματος στους πλημμυροπαθείς

10:34 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταβολές του αρχικού οικονομικού βοηθήματος προς τους πληγέντες από την πλημμύρα, το οποίο ανέρχεται μέχρι τα 600 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας. Ή εκτίμηση από το δήμο είναι πως αυτό το βοήθημα το δικαιούνται περίπου 500 νοικοκυριά.

Τρείς επιτροπές του Δήμου, επισκέπτονται και καταγράφουν ζημιές στα νοικοκυριά από το πλημμυρικό φαινόμενο της 7ης Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία για την πρώτη ενίσχυση έως 600 ευρώ περίπου στα πλημμυροπαθή νοικοκυριά αποστέλλονται από το Δήμο Καλαμάτας σταδιακά και εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα (Παρασκευή),

θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους, ώστε από την επόμενη εβδομάδα ν΄αρχίσουν οι καταβολές στους δικαιούχους πληγέντες.

Ο Δήμος επισημαίνει ακόμη ότι «τη στατικότητα κτηρίων θα ελέγξει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, ενώ, «αναφορικά με τη στέγαση και σίτιση, 15 άτομα στεγάζονται και σιτίζονται στη «Διάπλαση – Κέντρο Αποκατάστασης Α.Ε.» από την εταιρεία. Σε ξενοδοχεία διαμένουν, με έξοδα του Δήμου, περί τους 55 σπουδαστές του ΤΕΙ και εκτιμάται ότι σύντομα θα επιστρέψουν στη Σπουδαστική Εστία. Επίσης, 16 άτομα σιτίζονται από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το φαγητό μεταφέρεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Οι πληροφορίες από το ΤΑΣ Μεσσηνίας, κάνουν λόγο για πέντε συνολικά σπίτια (μέχρι τώρα και βάσει των αυτοψιών που έχουν διενεργηθεί) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας και έχουν κριθεί ακατάλληλα και επικίνδυνα για να κατοικηθούν ενώ από τις πάνω από 500 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία, το 40% (μάντρες, περιφράξεις, αυλόπορτες) δεν αποζημιώνεται καθώς αποζημιώνονται μόνο στεγασμένες επιφάνειες, καυστήρες και βάσεις ασανσέρ.

Το Δημοτικό Παντοπωλείο πάντως (τηλ. 27210 94057), είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από 9.00 έως 12.00, για συγκέντρωση αιτημάτων και για δωρεές ειδών πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, ρούχα, υποδήματα κ.λπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα