H αστυνομία ανέκοψε μικρή πορεία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη

00:07 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένταση δημιουργήθηκε στις 5 το απόγευμα στην πόλη της Μυτιλήνης, όταν δύναμη της αστυνομίας εμπόδισε περί 15  άτομα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς να προσεγγίσουν την προτομή του Μιχαλη Μυρογιάννη, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 1973.

Σε τριάδες με μάσκες και σε μεγάλη απόσταση εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων και αυτοδιοικητικοί, από την προκυμαία Μυτιλήνης προσπάθησαν να προσεγγίσουν την προτομή

του Μιχάλη Μυρογιάννη στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, όπου τους ανέκοψαν την πορεία οι αστυνομικές δυνάμεις. Σε ορισμένους μάλιστα βεβαίωσαν και παράβαση άσκοπης μετακίνησης, ενώ ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανταρσία στο Αιγαίο”, Νίκος Μανάβης, και ο  επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  “Ο Άλλος Δρόμος”, Στρατής Γεωργούλας, κατήγγειλαν συνταγματική εκτροπή και  παραβίαση θεμελιωδών ελευθεριών.  Νωρίτερα ομάδες ανθρώπων τηρώντας τις αποστάσεις είχαν αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, χωρίς να συναντήσουν την αντίδραση της αστυνομίας.

The post H αστυνομία ανέκοψε μικρή πορεία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην επέτειο του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα