Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε η Λέσβος

00:07 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου τίμησαν οι πολίτες της Λέσβου που από το πρωί σήμερα άφηναν ένα λουλούδι στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη από τη Μυτιλήνης, που στα 20 του χρόνια έπεσε νεκρός από ευθεία βολή  στο κεφάλι, από τον χουντικό ταγματάρχη Ντερτιλή τα ξημερώματα 18ης Νοεμβρίου 1973 , λίγο πιο πέρα από το Πολυτεχνείο.

Χωρίς

μεγάλες συγκεντρώσεις αλλά με έντονη παρουσία τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες, δημοκρατικοί πολίτες τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα έντονη ήταν η παρουσία σε όλη την πόλη της αστυνομίας που πραγματοποιούσε ελέγχους στους διερχόμενους.

Από το πρωί  εκπρόσωποι φορέων,  συλλόγων εργαζομένων, αυτοδιοικητικοί και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, κατέθεσαν στεφάνια. Το Εργατικό Κέντρο και το ΚΚΕ, πραγματοποίησαν μία λιτή συγκέντρωση στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη, ενώ από το πρωί  στα γραφεία του ΚΚΕ είχαν στήσει μικροφωνική εγκατάσταση με τα τραγούδια που συνόδευαν, την ηρωική εξέγερση του λαού κατά της χούντας ενώ ανάρτησε πανό,  στέλνοντας μήνυμα καταδίκης για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορέψει τις πορείες και τις συγκεντρώσεις.

The post Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε η Λέσβος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα