Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:12 5/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Ο Δήμος Καβάλας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας έχει ξεκινήσει μία στοχευμένη δράση από την Τεχνική Υπηρεσία του με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους, που είτε έχουν εντοπίσει οι δημότες, είτε έχει εντοπίσει το ίδιο το συνεργείο μετά από ελέγχους στις γειτονιές του Δήμου Καβάλας.
Στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε Ομάδα Ειδικού σκοπού στο Τμήμα Συντήρησης Οδών, Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χωρών, με αποκλειστικό αντικείμενο εργασίες που αφορούν ασφαλτοστρώσεις,

άμεσες αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων, φθορές ασφάλτου, επούλωση λάκκων, τομών και ρωγμών σε όλο το οδικό δίκτυο τόσο της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

**Με ανακοίνωση της η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας έκανε γνωστό ότι η πρότασή της, που υπεβλήθη στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας , Ανάπτυξης και Τουρισμού με συνολικό προϋπολογισμό 1.858.797,46€ και αντικείμενο την «προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος/τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Καβάλας», επιλέχθηκε να ενταχθεί στα υπό χρηματοδότηση έργα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Ξανθόπουλο πρόκειται για ένα έργο που θα εξοικονομήσει τεράστιες ποσότητες νερού που χάνονται από τα δίκτυα της λόγω διαρροών.

**Συνεχίστηκε χθες χωρίς προβλήματα και ολοκληρώνεται σήμερα ο δεύτερος γύρος της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της εργοδοσίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και των απολυμένων. Συνολικά θα υπογράψουν 170 απολυμένοι νέες συμβάσεις με την εργοδοσία της Βιομηχανίας.

**Την εορταστική εκδήλωση «Σάγια» θα αναβιώσει σήμερα η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης στις 5 η ώρα το απόγευμα στην Καρβάλη σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα 2017».

**Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, του Δήμου Καβάλας. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στο Α` ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου ενώ την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 και στις 7 το απόγευμα στο Δ` ΚΑΠΗ Αγίου Λουκά και στο Β` ΚΑΠΗ του Βύρωνα.

**Η εταιρεία Fraport που από τον περασμένο Απρίλιο διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ένα εκ των οποίων και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, δώρισε ηλεκτρονικό εξοπλισμό στην Ελληνική Αστυνομία. Η δωρεά έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και μέρος του αφορά σε υπηρεσιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο διαβατηρίων στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.
Ειδικότερα η Fraport δώρισε έξι συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τον έλεγχο διαβατηρίων στην Καβάλα, στη Κω, στο Άκτιο. Αποδεχόμενη τη δωρεά η Ελληνική Αστυνομία δεσμεύθηκε πως ο εξοπλισμός θα κατανεμηθεί ανά δύο πλήρη συστήματα στα προαναφερόμενα αεροδρόμια σύμφωνα με τις επιθυμίες του δωρητή.

**Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας πρόκειται να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στις 7 το απόγευμα.

**Στις 20 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί τον Δήμο Θάσου ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος θα τύχει πανηγυρικής υποδοχής από την διοίκηση του δήμου.

**Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως 4 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα