Βόλος: Υπερπληθυσμός και σπίτια σκύλων χωρίς νόμιμες προδιαγραφές στο δημοτικό κυνοκομείο

09:36 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοψία στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές διενήργησε το Τμήμα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Βελεστίνου, την Τρίτη 6 Ιουνίου και όπως διαπιστώθηκε τα ξύλινα σπίτια σκύλων που βρίσκονται στο καταφύγιο δεν πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές για τα ενδιαιτήματα. Επίσης σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου των κτηνιάτρων της υπηρεσίας την ώρα της αυτοψίας τα γραφεία του καταφυγίου ήταν κλειδωμένα, δεν υπήρχε δυνατότητα επίδειξης καρτελών των ζώων,

ενώ στον προαύλιο χώρο βρισκόταν υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος περίμενε όχημα για τη μεταφορά του στην πόλη. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου, εκτός των αδειοδοτημένων θέσεων, υπάρχουν υπαίθριοι περιφραγμένοι χώροι κάποιοι από τους οποίους περιέκλειαν σκυλιά, ενώ στα δύο οικήματα του καταφυγίου, όπου υπάρχουν 40 θέσεις για τη στέγαση σκύλων καταμετρήθηκαν 79 ζώα. Τέλος στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα ζώα είχαν στη διάθεσή τους φαγητό και νερό και δεν έφεραν σημάδια υποσιτισμού, ενώ η καθαριότητα ήταν καλή.

Την ώρα της αποχώρησης των κτηνιάτρων στο χώρο μετέβησαν η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη με την αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας και την προϊσταμένη του τμήματος.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου
Για δικαίωση κάνει λόγο με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, σχετικά με τις καταγγελίες της για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
«Δικαιώθηκε η φιλοζωική ομάδα Βόλου μετά και την επίσκεψη και έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στο κυνοκομείο αφού διαπιστώθηκαν οι ακατάλληλοι χώροι των περιφράξεων όπου βρίσκονταν τα κουταβάκια», τονίζεται στην ανάρτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα