EWG: Παράταση 5 ημερών για το κλείσιμο των προαπαιτούμενων

22:17 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράταση πέντε ημερών έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από το Euro Working Group προκειμένου να διευθετηθούν, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι τρεις εκκρεμότητες που απομένουν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Γιώργος Συριόπουλος στις Βρυξέλλες.

Στη

συνέχεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Euro Working Group το πολύ μέχρι το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, ημέρα που θα συνέλθει το Eurogroup, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι η προκήρυξη για τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών.

Σήμερα εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο, και κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία της κυβέρνησης με την Κομισιόν, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν πως σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από 8 χρόνια ύφεσης, και προσθέτουν ότι το προσχέδιο θα εναρμονίζεται με τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα