Τρίκαλα: S.O.S. για τις Κοινωνικές Δομές από τους εργαζόμενους

20:57 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απεργιακή κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές “Αντιμετώπισης της Φτώχειας” βάλλουν κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητά τους.

Ένα μήνα πριν από τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων (τέλος Οκτωβρίου), παραμένει σε εκκρεμότητα η συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών στον Δήμο Τρικκαίων και συγκεκριμένα του Γραφείου Διαμεσολάβησης,

του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Φαρμακείου και Εστιατορίου. Οι 26 εργαζόμενοι στις Δομές μιλούν για “απειλή κλεισίματος με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας”, εξηγώντας πως “ενώ το Υπουργείο έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό των Κοινωνικών Δομών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας -εν αντιθέσει με τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας- δεν έχει στείλει την πρόσκληση στους εμπλεκόμενους φορείς”, όπως στους Δήμους και ΑΜΚΕ (Ανώνυμες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ώστε να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συνέχιση των Δομών. Προσθέτουν, δε, πως “οι Περιφέρειες που έστειλαν το κάλεσμα στους κατά τόπους αρμόδιους φορείς, το έχουν κάνει με καθυστέρηση”, χαρακτηρίζοντας ως μετέωρη τη λειτουργία αντίστοιχων Δομών πανελλαδικά. Τρίπτυχο αιτημάτων των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές είναι η αποπληρωμή των δεδουλευμένων, η συνέχιση του προγράμματος και μετά τη 30η Οκτωβρίου και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού κατά τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο. Να σημειωθεί ότι το “Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας” λειτουργεί στο Δήμο Τρικκαίων από τον Σεπτέμβριο του 2014 με τα κοινωνικά προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσονται να υποστηρίζουν ψυχοκοινωνικά και υλικά άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια. Οι πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες των Δομών είναι δωρεάν σε ολόκληρο το δίκτυο ανά την Ελλάδα, ενώ τα τρόφιμα, τα φάρμακα καθώς και οποιοδήποτε άλλο αγαθό που παρέχεται δεν χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα, αλλά εξασφαλίζονται μέσω της συνεχούς προσπάθειας των εργαζομένων για εύρεση και εξασφάλιση χορηγιών. Αξίζει να τονιστεί πως στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων έχουν αιτηθεί ένταξης περίπου 4.000 Τρικαλινοί, εκ των οποίων οι 2.000 εξυπηρετούνται από αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα